Солар фотоволтаична електроцентрала


Една од значајните дејности на компанијата е градежништвото во смисла на инвестирање во изградба на згради со станови за продавање како и издавање на дел од нив. Становите се со висок квалитет со што сме препознатливи на пазарот.

Најнова активност од 2013 година е отварање на сестринска компанија JOAN SOLAR DOOEL Скопје, која се занимава со производство на електрична енергија од фотоволтаици. Централите се изградени во Горно Соње, близу Скопје и е пространа на 7000м2 со вкупна моќност 375KW/h.

Можеме да се пофалиме со тоа дека нашите централи имаат најголемо производство во однос на сите со истиот капацитет изградени во Македонија. Инсталираната опрема односно панелите се од JA SOLAR - Кина (најголем производител во светот) додека инверторите од ADVANCED ENERGY - Германија.

Контакт

Ул. Дренак 30,
1000 Скопје,
Македонија

solar@joan.mk

+389 2 2403119

За Нас

JOAN Дооел Скопје е основана 1999 година и е една од водечките компании во Македонија во областа на комерцијалната климатизација.

booking award footer

©2015-2022 Joan. All Rights Reserved. Designed By Cube Systems

Search